Tratamente riduri fine cu peeling chimic


Peeling-ul chimic este folosit de mai bine de 40 de ani pentru tratarea ridurilor fine faciale. Procedura s-a schimbat foarte mult in ultimii ani, in prezent fiind utilizati diferiti acizi specifici fiecarui tip de ten in tratarea acestor forme timpurii de imbatranire.
Ce sunt ridurile?
Ridurile fac parte din procesul nostru natural de imbatranire. Ele apar ca niste pliuri ale pielii ce se formeaza odata cu inaintarea in varsta. Pielea este compusa din epiderm si derm. Cu timpul numarul celulelor epidermului scade si odata cu acesta si volumul; astfel pielea devine mai sensibila, mai uscata si procesul de regenerare natural al pielii devine mai lent. Celalalt strat, dermul este alcatuit din fibre elastice(colagen) care isi pierd elasticitatea din cauza expunerii excesive la soare, a fumatului  si bineinteles a varstei. Astfel apar ridurile fine.
Alti factori care grabesc porcesul de formare a ridurilor sunt: fumatul, abuzul de medicamente, tipul de piele, curentii de aer ce usuca pielea. Unii factori pot fi controlati si de aceea este indicata de la o anumita varsta folosirea permanenta a unei creme cu factor de protectie solara ridicat pe timpul verii pentru a incetini acest proces. In plus, vizitele la un cabinet de cosmetica ar trebui sa fie mai dese – ori de cate ori este nevoie de o indepartare a stratului superficial al pielii.
Exista mai multe tratamente faciale pentru aceste semne timpurii de imbatranire a fetei, de la cele mai simple pana la cele mai complexe. Peeling-ul facial atat din punct de vedere al recuperarii cat si costului se afla undeva la un nivel mediu. In Cluj, Clinica Spa ofera clientilor tratamente de infrumusetare faciala cu produse profesionale.
Peeling-ul chimic pentru tratarea ridurilor fine consta in aplicarea unor acizi chimici pe suprafata pielii care ajuta la indepartarea straturilor superficiale. Acizii cel mai des folositi sunt cel glicolic, tricloracetic, acizii din fructe si fenolul mai rar.
Fiecare dintre acesti acizi actioneaza asupta stratului profund al pielii alcatuit din celule tinere si il ridica la suprafata. Stratul superficial format din celule moarte este indepartat treptat iar pielea isi recapata aspectul neted, proaspat si tineresc. Intinerirea pielii se poate observa in medie dupa 10 zile de la tratament. In acest interval trebuie evitata expunerea la soare. Acest procedeu se poate repeta in medie la 6 luni. Efectul sau poate fi prelungit daca in aceasta perioada este urmat un tratament de intinerire a fetei.
Va asteptam la clinica de cosmetica Medi SPA din Cluj Napoca pentru un tratament facial sau peeling chimic personalizat si pentru a vedea oferta completa de servicii si tratamente cosmetice disponibile.

 
NEWSLETTER Symbeauty Medi Spa
Ultimele noutati

Epilare laser Alexandrite

Laserul Alexandrite reprezinta cea mai buna solutie pentru epilarea definitiva, fiind ultima inovatie in materie de lasere.
Symbeauty Medi Spa Cluj