Tipuri de si metode peeling la Medi Spa


La clinica de cosmetica Medi Spa din Cluj Napoca tratamentele de cosmetica faciala realizate prin peeling, sunt alese pentru fiecare pacient in functie de rezultatul dorit si in urma unei consultatii prealabile.In functie de nivelul necesar de penetrare si regenerare al pielii in clinica noastra se efectueaza trei tipuri mai importante de peeling in functie de durata tratamentului si de tipul de agenti chimici folositi:

Peeling-ul superficial
realizat cu cu alfahidroxiacizii(AHA) precum acidul glicolic, lactic sau acizii din fructe. Este un tratament peeling mai putin agresiv, poate fi folosit pentru majoritatea tipurilor de ten si se poate realiza fara probleme sau pregatiri speciale.
Peeling-ul cu AHA este utilizat pentru tratarea modificarilor de pigmentatie, acnee si riduri fine. Durata de actiune a tipului de acid  alfahidroxi folosit este intre doua si sase minute dupa care fata trebuie curatata foarte bine cu apa. In comparatie cu celelalte tipuri de peeling in acest caz recuperarea este rapida. In urma  tratamentului de peeling superficial tenul va capata un aspect fin iar problemele pigmentare vor disparea.
Peeling-ul mediu este indicat pentru atenuarea ridurilor medii, acneei, pielii patate de soare si a leziunilor precanceroase. Agentul chimic folosit este acidul tricloracetic(TCA) care nu este absorbit prin piele. TCA este folosit de foarte multi ani fiind considerat un acid mai putin agresiv decat fenolul, deoarece nu exista riscul producerii unor arsuri profunde.
Acest tip de peeling poate fi aplicat atat pe fata, gat, cat si alte parti ale corpului. Procedeul este rapid si nu dureaza in general mai mult de 15-20 de minute. Efectul de reintinerire a pielii se va vedea dupa 2-3 saptamani cand roseata de pe piele va disparea.
Peeling-ul profund Solutia folosita pentru acest tip de peeling este fenolul. De obicei se apeleaza la peeling-ul in profunzime pentru tratarea ridurilor si leziunilor pronuntate, pete ale pielii cauzate de sarcina(melasma), boli virale, etc. Trebuie mentionat ca tratamentul cu fenol este recomandat exclusiv pentru fata si in urma acestui procedeu pielea isi pierde capacitatea de pigmentare.
Un peeling cu fenol pe toata fata dureaza in medie 1-2 ore si un tratament este de obicei sufficient deoarece rezultatele sunt permanente. Ca si in cazul celorlalte tipuri de peeling, folosirea unei creme pentru  protectie solara trebuie sa devina un obicei zilnic. Imbunatatirea aspectului fizic, un ten cu aspect mai tanar, fara pete de culoare, inlaturarea pistruilor, atenuarea cicatricilor si a ridurilor profunde, un ten de nefumatori pentru fumatori, sunt numai cateva din avantajele pe care le ofera un peeling profund.
Peeling-ul chimic este un procedeu foarte vechi si desi nu poate preveni imbatranirea, va poate ajuta sa va recapatati increderea in sine.

 
NEWSLETTER Symbeauty Medi Spa
Ultimele noutati

Epilare laser Alexandrite

Laserul Alexandrite reprezinta cea mai buna solutie pentru epilarea definitiva, fiind ultima inovatie in materie de lasere.
Symbeauty Medi Spa Cluj