Peeling chimic in Cluj Napoca


Peeling chimic este un tratament cosmetic complex, care consta intr-o exfoliere minora controlata la nivelul pielii, care prin descuamarea si regenerarea tegumentului din straturile profunde asigura pielii fetei un aspect estetic si intinerit.Dupa regenerare pielea prezinta o textura mai fina si neteda si se observa intr-un anumit grad reducerea tuturor imperfectiunilor existente. Cele mai folosite substante pentru tratamentele faciale de peeling chimic in prezent sunt: acidul tricloracetic, alfahidroxiacizii (glicolic, lactic) si fenolul. Ca tehnica medicala peeling-ul chimic este o metoda neinvaziva (nechirugicala) si se foloseste in mod special pentru a restaura o fata usor ridata, patata sau distrusa de soare si  pentru rezolvarea cicatricilor postacneiforme, utilizand o solutie chimica care va indeparta straturile superficiale ale pielii.
Clinica de cosmetica medicala Medi Spa ofera tratamente faciale prin peeling chimic realizate cu produse profesionale si aplicate de un personal specializat si cu experienta, iar toate tratamentele sunt efectuate sub supraveghere medicala de specialitate.
Scurt istoric al tratamentului de peeling
Peeling-ul facial a fost descoperit cu foarte mult in urma, inca de pe vremea egiptenilor, atunci cand Cleopatra utiliza diferiti acizi alimentari pentru a-si exfolia fata. Mai tarziu, femeile din Europa si Statele Unite ale Americii au introdus exfolierile in saloanele de infrumusetare. In anul 1950 s-a descoperit substanta care se foloseste si in ziua de azi pentru peeling-ul facial, fenolul. Trebuie mentionat ca peeling-ul cu fenol este sigur si eficient doar daca este executat de un specialist in domeniu pentru e evita posibile afectiuni ale pielii.
Trebuie sa mentionam ca tratamentul de peeling chimic, nu este unul absolut, el poate imbunatatii aspectul pielii dar nu poate indeparta absolut toate imperfectiunile si nu poate prevenii imbatranirea.
Pregatirea tratamentului de peeling chimic
Toate tratamentele de cosmetica prin peeling chimic realizate in clinica Slef Medi Spa sunt realizate in trei etape: pregatirea, procedura propriu-zisa si respectiv recuperarea.
Astfel inaintea efectuarii peeling-ului trebuie facuta o pregatire a pielii prin aplicarea de Retin A zilnic cu 3-4 saptamani inainte de interventie. Rolul acestei substante este de a ajuta substanta folosita pentru procedura de peeling sa penetreze pielea profund si stimuleaza regenerarea celulara.
Procedura propriu-zisa de peeling dureaza intre 30 si 60 de minute, depinzand de suprafata tratata. In general nu necesita anestezie, dar se poate administra sedare pentru a suporta mai usor  senzatia de arsura din momentul aplicarii agentului chimic. Se aplica agentul chimic pe fiecare zona separat. Cind a fost atinsa profunzimea dorita, agentul este neutralizat. Dupa neutralizare nu veti mai avea nici un fel de discomfort. Dupa ce au fost neutralizate toate zonele culoarea pielii va revenii la normal in 15 - 45 minute.
Dupa interventie se aplica un unguent care ajuta la vindecare, nefiind nevoie de medicatie.

 
NEWSLETTER Symbeauty Medi Spa
Ultimele noutati

Epilare laser Alexandrite

Laserul Alexandrite reprezinta cea mai buna solutie pentru epilarea definitiva, fiind ultima inovatie in materie de lasere.
Symbeauty Medi Spa Cluj