Tratament cicatrici acnee prin peeling chimic


Acneea reprezinta cea mai frecventa si neplacuta afectiune dermatologica cu etiologie multipla si cu implicatii estetice dar si psihice.In faza de cicatrici postacneiforme se indica un tratamentul estetic specializat pentru reducerea si eliminare problemelor pielii si a diferitelor cicatrici. Exista multiple tehnici chirurgicale sau nechirurgicale de corectie a cicatricilor fiecare aplicindu-se in functie de tipul cicaticii si de etiologia acesteia incepind cu peelingul chimic, continuand cu crioterapia si terminind cu excizia chirurgicala.
Peelingul chimic (exfolierea chimica) reprezinta un tratament complex care consta in aplicarea pe fata sau pe anumite zone (cearcane) a uneia sau mai multor agenti exfolianti, cu scopul de a descuama si regenerara tegumentul din straturile profunde ale pielii.Astfel  aspectul facial se modifica devenind intinerit, cu o alta textura, observandu-se o estompare intr-un anumit grad a tuturor imperfectiunilor fetei.
In acest scop, tratamentele faciale se realizeaza in prezent cu diferiti acizi, dintre care cei mai utilizati sunt: TCA(acidul tricloracetic), acidul mandelic, acidul salicilic, alfahidroxiacizii (glicolic, lactic), fenolul si altii.In comparatie cu acidul triclor acetic, fenolul este absorbit prin piele si produce efecte secundare sistemice, ce pot fi extrem de toxice.
Pacientul trebuie lamurit de la inceput ca, in general, nici o cicatrice nu este eliminata total. Singurul lucru care se poate face este sa se imbunatateasca aspectul ei, prin utilizarea diferitelor metode de tratament.Clinica de cosmetica si peeling Self Medi Spa din Cluj-Napoca ofera o gama larga de proceduri si tratamente de estetica faciala si corporala care includ si tratament prin peeling chimic.Aceasta procedura este cea mai utilizata deoarece ofera cele mai bune rezultate cu riscurile cele mai mici.
Trebuie specificat faptul ca un peelingul nu poate inlocui un lifting chirurgical dar poate fi asociat cu acesta, in cadrul unor programe mai complexe de intinerire.primii pasi constau in detectarea unor modificari subtile, un aspect mai luminos, mai sanatos al pielii iar odata cu continuarea tratamentului se poate sesiza o imbunatatire generala a texturii pielii.
Ce ar trebui sa stie pacientul despre acnee este ca vindecarea se obtine lent, dupa o perioada indelungata de timp, aproximativ 6-8 luni iar aceasta probelma se rezolva doar cu un tratament permanent, prin continuarea masurilor terapeutice.Tratamentul de peeling chimic consta in 2-4 sedinte pe o perioada cuprinsa intre 1-6 luni.Procedeul nu necesita anestezie si are rezultatul unui lifting nechirurgical de intindere si intinerire a tegumentelor faciale.Cicatricile postacneiforme de la nivelul fetei sufera o atenuare de cel putin 50 % dupa un peeling chimic. In peelingul chimic superficial apare o roseata,urmata de aparitia unor cruste care se descuameaza in 3-7 zile.
Va asteptam la clinica de cosmetica Self Medi SPA din Cluj Napoca pentru un tratament facial sau peeling chimic personalizat si pentru a vedea oferta completa de servicii si tratamente cosmetice disponibile.

 
NEWSLETTER Symbeauty Medi Spa
Ultimele noutati

Epilare laser Alexandrite

Laserul Alexandrite reprezinta cea mai buna solutie pentru epilarea definitiva, fiind ultima inovatie in materie de lasere.
Symbeauty Medi Spa Cluj